Loading...
schuttingen2019-03-17T13:41:22+00:00

Een schutting plaatsen? De schutting is een belangrijk element in uw tuin. Het geeft u de privacy om heerlijk te genieten van uw tuin, en zorgt voor een veilige omheining van uw erf. Een schutting is een grote blikvanger in uw tuin, het is dus belangrijk dat hij naast kwalitatief ook stijlvol en helemaal naar uw smaak is. Chris Flavell is de specialist op het gebied van schuttingen plaatsen in omgeving Harderwijk en kan schuttingen in veel diverse stijlen leveren en plaatsen. Van een meer standaard schutting tot een volledig op maat gemaakt ontwerp, er is van alles mogelijk!

Kwaliteit en precisie
Kwaliteit en precisie zijn erg belangrijk voor ons. Chris is gecertificeerd timmerman en meubelmaker en hij brengt de precisie van binnen naar buiten! Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en ecologisch verantwoord hout.

Werkwijze
Wij plaatsen al onze schuttingen in cement om stevigheid te garanderen en verzakken te voorkomen. Voor de bevestiging gebruiken we uitsluitend RVS/verzinkte materialen. En tot slot, Al onze schuttingen worden afgewerkt met een afdeklat om de schutting panelen zoveel mogelijk te beschermen voor regenwater. Afhankelijk van de stijl schutting die u kiest is deze afdeklat in vierkante of piramidevorm verkrijgbaar.

schutting plaatsen

Schuttingpanelen

Schuttingpanelen zijn er in veel verschillende materialen en stijlen. We zullen hieronder een aantal veelvoorkomende opties benoemen, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Heeft u iets anders in gedachten? Neem dan gerust contact met ons op voor een ontwerp op maat!

Standaard schuttingpaneel

Materiaalkeuze: Geïmpregneerd grenen, Douglas & hardhout
Dichtheid: 17, 19 & 21-planks. (totaal aantal verticale planken + 2 horizontale planken)

Zweeds rabat

Materiaal: Douglas
Kleur: naturel, zwart geïmpregneerd, zwart gespoten
Dit populaire schutting paneel is een veelgevraagde variant en zorgt voor een moderne look en optimale privacy.

Composiet schuttingpaneel

Materiaal: Composiet
Deze duurzame panelen zijn gemaakt van een mix van kunststof en houtvezels. Composiet is prijzig, maar ontzettend duurzaam en een investering voor vele jaren.

Schuttingpalen

Ook bij het kiezen van de palen voor uw schutting zijn er verschillende dingen van belang, waaronder natuurlijk uw budget, duurzaamheid en uiterlijk.

Houten schutting palen van geïmpregneerd grenen zijn de meest voordelige oplossing, maar hebben ook de laagste duurzaamheid. Wij adviseren u dan ook om in dit geval voor 68x68mm hardhouten schutting palen te kiezen, deze zijn iets prijziger maar aanzienlijk duurzamer. Kiest u voor een Douglas schutting, dan zijn Douglas palen ook een goede optie. We werken in dat geval vaak met mooie 10×10 of 12x12cm Douglas palen voor een mooi, robuust resultaat.

Een goede, en veel gekozen optie is de hout-beton schutting. Bij dit type schutting zijn de palen van beton, en zitten er betonnen platen onder uw schuttingpaneel om deze te beschermen tegen vocht uit de grond. De betonpalen en onderplaten zijn verkrijgbaar in lichtgrijs en antraciet. Deze optie heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een hout-beton schutting ligt qua prijs tussen een volledig houden schutting en een composiet schutting in en is erg duurzaam door het gebruik van beton.

Composiet schutting palen zijn een goede optie voor wanneer u iets meer te besteden hebt. Met een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar is een composietschutting echt een investering in de toekomst. Composiet schutting palen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat u precies die moderne look kunt creëren die bij uw tuin past.