Loading...
vlonders2019-03-17T13:43:22+00:00

Een vlonder laten plaatsen in uw tuin? Dat kan Chris Flavell Timmerwerken voor u realiseren! Woont u aan het water? Dan kan een vlonder een prachtige uitbreiding zijn van uw tuin. Maar ook als uw tuin niet aan het water gelegen is kan een vlonder een mooie aanvulling zijn op uw tuinontwerp. Chris Flavell is de specialist op het gebied van outdoor houtwerk en kan voor u een uniek vlonder ontwerp maken. Van strakke vierkante ontwerpen tot aparte vormen of een visgraat vlonder. Er is van alles mogelijk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Kwaliteit en precisie
Kwaliteit en precisie zijn erg belangrijk voor ons. Chris is gecertificeerd timmerman en meubelmaker en hij brengt de precisie van binnen naar buiten! Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen, ecologisch verantwoord hout en RVS/verzinkt bevestigingsmateriaal.

Werkwijze
Het plaatsen van een vlonder start met de bouw van het frame. Wij maken dit frame altijd van hardhout (azobe) vanwege de prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van geïmpregneerd grenen/vuren. Hardhout is erg sterk én duurzaam. De steunpalen voor de vlonder worden gezet in cement om het draagvlak te vergroten. Aan/op deze palen wordt vervolgens het frame bevestigd met slotbouten. Bij plaatsing met een overhang over het water worden schoren toegevoegd aan de waterkant. Hierdoor zijn palen in het water overbodig. Onder de vlonder plaatsen wij anti-worteldoek. Tot slot worden de vlonderplanken op het frame geschroefd en kunnen eventuele extra’s (railing) worden toegevoegd.

vlonder plaatsen

Vlonder materialen kiezen

vlonder plaatsen

Geïmpregneerd grenen

Geïmpregneerd grenen is de meest voordelige optie. Met goed onderhoud is de levensduur van deze vlonderplanken gemiddeld zo’n 10/15 jaar. Wanneer de vlonderplanken aan vervanging toe zijn kunt u deze gewoon vervangen op het bestaande hardhouten frame.
Uitvoering: Glad, fijne ribbel, groef

Bangkirai

Bangkirai vlonderplanken zijn veruit de meest gekozen optie. De hardhouten vlonderplanken hebben een lange levensduur (15+ jaar) en bij goed onderhoud kunt u zelfs nog langer genieten van uw prachtige vlonder.
Uitvoering: Glad, fijne ribbel, groef

Composiet

Composiet vlonderplanken zijn prijzig, maar een goede investering. Deze planken zijn gemaakt van een mix van hout en plastic vezels wat zorgt voor een extreem hoge duurzaamheid. Er zijn veel verschillende soorten composiet vlonderplanken verkrijgbaar, wij werken met de solide en semi-solide varianten om de kwaliteit  en stevigheid van uw vlonder te garanderen.
Uitvoering: Glad, fijne ribbel, groef, houtnerf

Visgraat vlonders plaatsen

Visgraat vlonder

Visgraat vloeren zijn al erg populair voor binnen, maar je kunt natuurlijk ook een visgraat toepassen op je vlondervloer! Er zijn heel veel verschillende patronen mogelijk, denk dan bijvoorbeeld aan: een traditionele visgraat, een visgraat onder een hoek van 45 graden, met een lijst eromheen of zonder, in diverse vakken of één groot oppervlak, met korte planken of lange planken, extra brede planken, etc.! Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van vlonders in deze ingewikkelde patronen en vertellen u graag over de mogelijkheden. Zodat we, samen met u, uw perfecte vlonder voor u kunnen ontwerpen! Heeft u interesse om een visgraat vlonder te laten plaatsen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!